Leon de Kogel

886048
Number12
NaamLeon de Kogel
Birthday13-11-1991
Leeftijd28
Season2014-2015
TeamFC Utrecht
PositieAanval
Appearances0
Goals0
Assists0
Joined12-09-2010
Hometown

Profiel

De Kogel begon met voetballen bij amateurclub SV Houten, waar hij als verdediger de gehele jeugdopleiding doorliep en een aantal wedstrijden speelde in het eerste elftal. Nadat er in het Houtense A1-elftal een tekort aan spitsen was, werd hij in de voorhoede geposteerd, alwaar de spits 25 doelpunten maakte in één seizoen en ten gevolge werd gescout door FC Utrecht, dat een samenwerkingsverband onderhoudt met de Houtense club.

Na bij Utrecht te zijn begonnen in de A1 verdiende hij een professioneel contract waarna hij doorgeschoven werd naar de beloften van de ploeg uit de Domstad. In datzelfde jaar werd De Kogel doorgeschoven naar de Utrechtse hoofdmacht, waar hij op 6 februari 2011 zijn eerste basisplaats bekroonde met een doelpunt en een publiekslieveling is geworden, mede door zijn voorliefde voor FC Utrecht.

Na zijn eerste seizoen in de A1 van FC Utrecht werd De Kogel opgeroepen voor het Nederlands elftal onder 19. Hier zou hij zijn debuut maken tegen Duitsland, maar de aanvaller moest het trainingskamp geblesseerd verlaten. Begin februari 2011 maakte hij deel uit van de selectie van Jong Oranje, nadat FC Twente-speler Luuk de Jong doorschoof naar het Nederlands elftal vanwege het ontbreken aldaar van de zieke Robin van Persie. Hij maakte zijn debuut in de 70e minuut van een oefenwedstrijd tegen Jong Tsjechië, toen hij inviel voor Jeffrey Bruma.