Jeroen Verhoeven

24030_2012-09-28---verhoeven-9470
Number26
NaamJeroen Verhoeven
Birthday30-03-1980
Leeftijd40
Season2014-2015
TeamFC Utrecht
PositieDoel
Appearances0
Goals0
Assists0
Joined15-10-2012
Hometown

Profiel

RKC Waalwijk
Verhoeven begon met voetbal bij BFC in Bussum. Hier begon hij als rechtsbuiten in de F1. Pas in de C’s begon Verhoeven met keepen en anderhalf jaar later werd hij gescout door de jeugdopleiding van Ajax. Na een aantal proeftrainingen maakte Verhoeven op 14 jarige leeftijd de overstap naar Ajax en doorliep hij achtereenvolgens de teams B2, B1, A2 en A1. In de A1 kreeg Verhoeven te horen dat hij niet de beoogde Ajax keeper was en om die reden moest hij vertrekken.

Hij maakte de overstap naar RKC Waalwijk waar hij derde keeper werd achter Rob van Dijk en Khalid Sinouh. Trainer bij RKC Waalwijk op dat moment was Martin Jol.

FC Volendam
In de zomer van 2002 werd Verhoeven overgenomen door het in de Eerste Divisie uitkomende FC Volendam. In zijn eerste seizoen speelde hij nog niet en was tweede keeper achter Robert van Westerop. Volendam promoveerde dat jaar naar de eredivisie en zodoende kon Verhoeven een seizoen later zijn debuut maken in de eredivisie op 1 februari 2004 tegen FC Groningen. Via de nacompetitie degradeerde Volendam terug naar de eerste divisie. In de seizoenen die daarop volgden speelde Verhoeven steeds vaker en groeide uit tot een vaste waarde en publiekslieveling. In het seizoen 2006/07 was hij eerste keeper en werd verkozen tot speler van jaar in Volendam. Het seizoen daarop werd FC Volendam kampioen en promoveerde het naar de Eredivisie, Verhoeven was daarbij als vaste keeper van grote waarde. Ook in de Eredivisie liet Verhoeven een goede indruk achter. FC Volendam degradeerde maar Verhoeven speelde zich opnieuw in de kijker bij Ajax.

AFC Ajax
Op 8 juli 2009 werd bekend dat Verhoeven voor drie jaar bij Ajax heeft getekend. Hier verving hij de naar VVV-Venlo vertrokken Dennis Gentenaar als derde doelman. Met de overgang zou ongeveer 300.000 euro gemoeid zijn. Op 24 oktober 2010 maakte Verhoeven zijn officiële debuut voor het eerste van Ajax, hij moest invallen voor eerste keeper Maarten Stekelenburg die het veld verliet met een blessure. De tweede keeper van Ajax Kenneth Vermeer was langdurig geblesseerd en om die reden was Verhoeven de logische keuze. Op 24 februari 2011 maakte hij ook zijn Europese debuut in de achtste finales van de Europa League tegen RSC Anderlecht. Een aantal weken later verdedigde Verhoeven het doel in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Spartak Moskou. Als derde doelman maakte hij in het seizoen 2010/11 zijn opwachting op drie verschillende fronten. Zowel in de Eredivisie, de KNVB beker als in de Europa League kwam Verhoeven in actie. Later verklaarde hij dat dit voor hem een fantastische ervaring is geweest waar hij met trots op terug kijkt. Op vrijdag 27 januari 2011 maakte Verhoeven bekend dat hij na het seizoen 2011/12 Ajax zal gaan verlaten. Hij gaf als reden voor zijn vertrek: “Ik ben een topsporter, wil nu graag weer aan spelen toekomen.”

FC Utrecht
Nadat hij al sinds de zomer meetrainde tekende Verhoeven op 28 september 2012 een contract voor drie seizoenen bij FC Utrecht.