Southampton-manager Nigel Adkins was vorige week aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd FC Volendam-FC Oss. Naar verluidt was de coach van de koploper, van het Engelse Championship, in het vissersdorp, om de verrichtingen van de Volendamse doelman Robbin Ruiter te volgen.

Naar het schijnt hebben FC Groningen, N.E.C. Nijmegen, FC Utrecht, Vitesse, Feyenoord en sc Heerenveen ook interesse in de goalie. Afgelopen zomer was de keeper bijna rond met Ajax. De Amsterdammers zagen in Ruiter de ideale vervanger van Jasper Cillessen, wanneer de transfer van de N.E.C.-doelman naar de hoofdstad zou afketsen. De Volendam-goalie zou dan voor een seizoen worden verhuurd aan VVV-Venlo

De talentvolle doelverdediger wil graag hogerop. Waar dat zal zijn, maakt voor hem niet uit. “Southampton is zeker een optie, maar ook de eerdergenoemde Eredivisieverenigingen zijn zeer interessant. Als ik maar aan spelen toe kom”, geeft Ruiter aan.

Geef een reactie