FC Volendam was nog niet veilig en is dat na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen FC Eindhoven nog steeds niet. Een balletje kan raar rollen. Het is afwachten of BV Veendam het faillissement nog weet af te wenden en wat de concurrenten Telstar, FC Oss en Fortuna Sittard in de laatste drie ronden doen. Het lijkt erop dat FC Volendam het meer moet hebben van uitslagen in haar voordeel van de drie degradatieconcurrenten dan van eigen kunnen.

Tegen Eindhoven wist de thuisclub in de openingsfase drie scoringskansen te creƫren, maar die werden niet benut. De eerste kans was voor Michiel Kramer. Mathieu Boots gaf een pass van achteruit op Jack Tuyp, die de bal doorkopte naar Kramer, maar diens uithaal ging hoog over het doel van Maros Ferenc. Even mocht Kramer alleen op Ferenc doorgaan, maar speelde die kans onprofessioneel uit. Met een verdediger van Eindhoven op zijn hielen had hij moeten scoren of een strafschop moeten forceren. Een prima kans kreeg daarna Maynard. Het was opnieuw Boots die aan de basis van de aanval stond. De Lutjebroeker bereikte zijn streekgenoot Aaron Meijers, die op zijn beurt de bal voor de voeten van de inkomende Kelvin Maynard schoof, maar die schoot de bal naast de verkeerde kant van de paal. Daarna kopte Rowin van Zaanen de bal uit een voorzet van Kelvin Maynard nog over het doel.

Bedenkelijk
Hierna viel het spel van de thuisclub terug naar een bedenkelijk niveau. De thuisclub kon geen moment meer imponeren. Het was onmacht troef. Eindhoven nam de touwtjes stevig in handen en kwam in de 22e minuut verdiend op voorsprong. Leon Kantelberg kon ongehinderd inkoppen, 0-1. FC Volendam had geluk toen de door Ivo Rossen weggestuurde Jeffrey Vlug het houtwerk raakte, anders had het bij rust al met 2-0 achter gestaan.

Na de hervatting, met Maikel van der Werff voor Mathieu Boots en Thijs Sluijter voor Tim Bakens) behoedde doelman Robbin Ruiter hoogstpersoonlijk zijn ploeg voor een grotere achterstand door een inzet van Mark Bloemendaal te pareren. Ruiter kreeg de handen van de supporters nog op elkaar en bij een prima afstandschot van Paul de Lange lieten de dayhards supporters van de thuisclub hun waardering nog even blijken, maar tot meer bleek FC Volendam niet in staat. Ruiter voorkwam opnieuw een grotere achterstand door Tim Nelemans van scoren af te houden.

Koesteren
Eindhoven mocht er lustig op los combineren. Kreeg van de Volendamverdedigers een zee van ruimte. Een tweede treffer hing constant in de lucht. Het was aan uitblinker Ruiter te danken (de man die een abonnement lijkt te hebben op de dinerbon en bloemen die bij The Man of the Match horen) dat FC Volendam nog zo lang hoop mocht koesteren op de plotselinge gelijkmaker. De tweede Eindhovense goal viel pas in de 90e minuut, toen invaller Prince Asubonteng met een subtiele beweging zichzelf simpel vrije toegang door het centrum van de verdediging verschafte en Ruiter kansloos liet, 0-2.

Teleurgesteld togen de supporters van de thuisclub huiswaarts. Hun favoriete ploeg is nog niet veilig. De concurrentie sluipt elke week dichter naar FC Volendam toe. Met nog twee uitwedstrijden (FC Zwolle en FC Dordrecht) en een thuiswedstrijd (FC Omniworld) kan het nog heel spannend worden onderin. In theorie kan FC Volendam in de laatste ronde tegen FC Dordrecht nog het kind van de rekening worden. Uitgerekend tegen de ploeg van Gert Kruys, de man die volgend jaar als coach aan het roer staat van FC Volendam. Het is te hopen dat interim-trainer Johan Steur tijdig een recept voor zijn discipelen weet samen te stellen om dat bizarre scenario te voorkomen!

Geef een reactie